DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job
Tårnbyparken.
Foto: Google streetview.

Tårnby må ikke indlemme 59 nybyggede boliger i boligafdeling

Boligstyrelsen og nu også Ankestyrelsen mener, at Tårnby bryder almenboligloven ved at lade stordriftsfordele gå foran beskyttelsen af den eksisterende afdeling.
6. NOV 2019 12.00

TÅRNBY: Tårnby Kommune er på gale veje ved at sige ja til, at den almene boligforening Tårnbyparken får indlemmet 59 nybyggede familieboliger i den eksisterende afdeling, hvor der i forvejen er 723 lejemål.

Både Boligstyrelsen og nu også Ankestyrelsen vurderer, at den indlemmelse er i strid med almenboligloven, fordi et nyt byggeforetagende skal udgøre en selvstændig boligafdeling for at beskytte de eksisterende afdelinger mod økonomiske tab ved byggeri.

Kommunen mener fra sin side, at beslutningen falder inden for lovens skønsmargen, hvor en kommune godt kan tillade fx udnyttelse af tagetager, nybyggede etager ovenpå eksisterende boligblokke samt 'mindre, fritstående bygninger'.

Boligstyrelsen havde i første omgang vejledt kommunen til ikke at godkende indlemmelsen af de 59 boliger, men i Tårnby fastholdt kommunen sin beslutning om at udnytte de stordriftsfordele, der er i den konstruktion. Det har så fået Boligstyrelsen til at involvere Ankestyrelsen.

Nybyggeriet vil arealmæssigt udgøre fem pct. Nybyggeriet af de 59 boliger vil koste omkring 70 mio. kr.

 

Se Ankestyrelsens afgørelse.