DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

To Nyborg- og Nordfyn-ældre koster Kerteminde tre mio. kr.

KORT NYT20. NOV 2019 9.44

KERTEMINDE / NYBORG / NORDFYN: To borgere fra Nyborg og Nordfyn kommuner koster Kerteminde dyrt i budgettet. Kerteminde havde sørget for særforanstaltninger for de to borgere på døgntilbuddet Gyldenhuset i Langeskov. Pris: tre mio. kr. Og nu er de tre fynske kommuner uenige om, hvem der skal betale hvad og er i forhandling. Det skriver Fyens Stiftstidende. 

Direktør Anders Bjældager i Kerteminde Kommune forventer ikke, at kommunen får pengene igen, da Nyborg og Nordfyn ifølge direktøren ikke har 'anerkendt det udgangspunkt, der har været'. Ældre- og Handicapudvalget har i forvejen et underskud på 3,5 mio. kr., og med ekstraregning er det nu på 6,5 mio. kr, hvorfor man nu har søgt om en tillægsbevilling. Kerteminde har nu opsagt aftalen om den ene borger, mens den anden fortsat er endnu ikke er afsluttet. 

- Vi har forlænget den aftale med seks måneder, og så skal vi have afklaring på, hvad der fremadrettet skal ske. Vi skal ikke tjene penge på at have borgere fra andre kommuner boende, men vi skal heller ikke tabe på det, fortæller Anders Bjældager. 

esl