DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Tønder vil undersøge budget-overskridelser af skolebyggeri

Borgmester Henrik Frandsen (V) vil nu have sagen om et historisk dyrt skolebyggeri undersøgt.
12. MAJ 2020 11.20

TØNDER: Borgmester Henrik Frandsen (V) i Tønder har nu besluttet, at byggeriet af Skærbæk Skole skal undersøges nærmere. Det sker efter, at budgettet endnu en gang er blevet overskredet, og at flere medlemmer af kommunalbestyrelsen er utilfredse med sagens forløb samt 'måden, hvorpå Tønder Kommunes forvaltning har håndteret byggeriet'.

Byggeriet af Skærbæk Skole stod allerede, da planerne blev offentliggjort, til at være Tønders dyreste anlægsbyggeri med et budget på 90 mio. kr. Men over en periode på tre år har byggeriet vist sig at blive næsten 20 mio. kr. dyrere. 

Den seneste overskridelse af budgettet blev drøftet på et ekstraordinært møde 7. maj, hvor kommunalbestyrelsen behandlede sagen om et forventet merforbrug i byggeriet. I forlængelse af det så Henrik Frandsen det nødvendigt med en undersøgelse.

- På baggrund af den rejste kritik af forvaltningen har jeg taget initiativ til, at der bliver gennemført en grundig og kritisk gennemgang af hele sagsforløbet omkring byggeriet af Ny Skærbæk Skole. For at sikre, at alle sten bliver vendt, bliver der nedsat en politisk følgegruppe, der skal følge undersøgelsen tæt. Den politiske følgegruppe skal være med til at identificere, hvilke dele af sagsforløbet det er særlige væsentlige at kigge nærmere på, fortæller borgmesteren.

Den politiske følgegruppe kommer til at bistå direktør for Teknik & Miljø Ditte Lundgaard Jakobsen, der som tovholder skal sikre, at alle elementer i sagen bliver undersøgt til bunds.

jeg