DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Togbro-ekspropriationer fortsætter trods ny trafikplan

KORT NYT25. MAR 2019 9.51

VEJLE: I forrige uge trådte DF endeligt ud af forliget med den daværende S-R-SF-regering om Togfonden, som i 2014 blev lanceret med timedrift mellem Danmarks største byer som mål. Et centralt projekt i planen var en omdiskuteret togbro ved Vejle Fjord.

DF trak stikket ud på timemodellen, blandt andet fordi partiet var imod broen ved Vejle. Men projektet kører endnu, og ekspropriationerne, hvor beboere på en af de fire mulige linjeføringer med fx sygdom som begrundelse kan sælge til staten, er fortsat. Vejdirektoratets senest opkøbte ejendom blev overtaget i februar i år. Det skriver Jyllands-Posten.

Processen – og dens umiddelbare udfald, hvor det politiske flertal bag broen er væk – har været genstand for massiv kritik. Foruden ekspropriationer er der blandt andet brugt 91,6 mio. kr. på VVM-undersøgelser. Hvis broen ikke kommer, kan man 'slå fast, at der er sket samfundsmæssigt spild af ressourcer', konstaterer Per Nikolaj Bukh, professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet overfor avisen.

 MG