DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Transportminister: Find selv pengene

KORT NYT15. OKT 2019 7.58

SJÆLLAND: Udsigten til en regning på 650 mio. kr. for reparation af dele af det sjællandske tognet - blandt andet Østbanen, fik regionsformand Heino Knudsen (S) til at bede regeringen om en håndsrækning, da regionen ikke selv har pengene, og et lån bliver for dyrt med renter. Men det afviser transportminister Benny Engelbrecht (S) nu ifølge TV Øst.

'Det er de lokale og regionale myndigheder, der har ansvaret for at tilrettelægge trafikken, så befolkningen betjenes bedst muligt med kollektiv trafik. Det er derfor også lokalt, man har – og skal have – et billede af de trafikale og økonomiske udfordringer, de enkelte baner står over for', skriver transportministeren i sit svar til den konservative Brigitte Klintskov Jerkel.

De slidte skinner tvinger hastigheden ned på dele af togstrækningerne, og det har også været nødvendigt at fjerne sæder, så togene ikke vejer så meget. Borgmestrene i Stevns, Faxe og Køge har også appelleret til regeringstilskud. Regeringen skal forhandle en ny trafikplan, hvor det ifølge parterne vil være oplagt også at indtænke Østbanen. Ifølge ministerens svar må udfordringerne dog diskuteres i regionsrådet nok en gang. 

ibs