DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Turismen boomer i Danmark

Seneste tal fra VisitDanmark viser massiv fremgang i turismeerhvervet - på tre år er forbruget vokset med 28 mia. kr.

Nye tal fra VisitDenmark viser, at omsætningen i dansk turisme i 2017 var på 128 mia kr. Forbruget drives blandt andet frem af, at flere turister besøger Danmark, og at de bruger flere penge. Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse

De nye tal fra VisitDenmark understreger, at der de seneste år er sket en positiv udvikling i turismeforbruget i Danmark, der i 2014 var på cirka 100 mia. kr.

Forklaringen er blandt andet flere turismeovernatninger i Danmark, der i 2017 slog rekord for fjerde år i træk. VisitDenmarks analyser viser også, at de udenlandske turister i dag bruger flere penge under deres ophold, end de tidligere har gjort.

Med en turismeomsætning på 128 mia. kr. i 2017 er dansk turisme godt på vej til at nå målsætningen i den nationale strategi for dansk turisme, hvor der er opsat det fælles pejlemærke, at turismeomsætningen skal nå 140 mia. kr. i 2025.

Publikationen 'Turismens økonomiske betydning 2017', der uddyber tallene, forventes offentliggjort i maj 2019, og her vil det fremgå, hvilke dele af landet - og hvilke kommuner - der har størst glæde af fremgangen.

Interessant for turistsamarbejder
Den kan vise sig særlig interessant i år, hvor 80 danske turistdestinationer efter krav fra ministeriet skal reduceres til mellem 20 og 25. Det får i øjeblikket kommuner i hele landet til at etablere turistsamarbejde på tværs af kommunegrænserne. 

Senest har Aarhus og Viborg samt Herning og Ikast-Brande indgået samarbejder, mens adskillige andre kommuner stadig overvejer mulige samarbejdspartnere.

Kyst- og naturturismen var det største forretningsområde, der i 2017 stod for 48 pct. af det samlede turismeforbrug, mens storbyturismen og erhvervs- og mødeturismen hver bidrog med 26 pct.

MG