DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job
Udligning: Nu også problemer med papirer der ikke er lækket
Foto: Martin Sylvest, Ritzau Scanpix

Udligning: Nu også problemer med papirer der ikke er lækket

Dansk Folkeparti er tillagt forkert forhandlingsposition i ministerielt notat, siger René Christensen (DF).

FOLKETINGET: Foruden problemer med dokumenter der slipper ud, har regeringen nu også problemer med papirer, der bliver holdt fortrolige som de skal, men hvor forhandlerne ikke kan genkende, hvordan deres standpunkter bliver fremstillet.

Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, kalder det i Politiken 'lodret forkert', hvordan et dokument fra Finansministeriet refererer, hvad han skulle have sagt i forhandlingerne. Foruden at han deler forargelse over lækkene, finder René Christensen det tillige påfaldende, at et dokument fra Finansministeriet refererer Dansk Folkeparti for at have haft bemærkninger til tre navngivne kommuner.

'Det har vi simpelthen ikke', siger han til avisen om dokumentet, hvor der som et af syv punkter om DF's position i forhandlingerne står, at 'Aarhus slipper let, Favrskov rammes hårdt, Albertslund høje administrationsudgifter (bruger 31 mio. kr. for meget)'.

En forhandlingsposition, René Christensen fuldstændig afviser og derfor undrer sig tilsvarende meget over, at den alligevel fremgår. Han har også givet det en tanke, om der er 'en dybereliggende baggrund' for lækket af et andet dokument, også omhandlende en forhandlingsposition og også bestridt af det parti forhandlingspositionen er tillagt (Venstre).

Hans foreløbige konklusion er, at tilliden er 'ret ringe'. Det gælder også for Venstre, som to gange har været mål for lækkede dokumenter, først en parti-intern socialdemokratisk plan for 'angreb' på Venstre på baggrund af blandt andet 'svar fra forhandlinger', og dernæst et ministerielt notat efter netop den opskrift med 'svar fra forhandlinger'.

Forhandlingerne var i forvejen komplicerede i substansen. Nu er de det i den grad også i processen.