DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job
Foto: SCU

Vækst er den største udfordring for Skanderborgs nye borgmester

42-årige Frands Fischer afløser Jørgen Gaarde den 1. april, og hans mærkesag bliver at få serviceniveauet tilpasset et voksende indbyggertal. Mød den nye borgmester her.

SKANDERBORG: De fleste kommuner kan kun kigge misundeligt på Skanderborg Kommune, men for den kommende borgmester, Frands Fischer (S), er udfordringen skam alvorlig nok.

1. april afløser han Jørgen Gaarde, som i weekenden overraskende meddelte sin afgang, og fra første arbejdsdag skal Frands Fischer forholde sig til sideeffekterne af at være en Danmarks mest populære kommuner.

- Vi er en kommune med høj befolkningstilvækst, og kunsten de kommende år bliver at få serviceniveauet til at passe. Vi får pres på daginstitutioner og skoler, fordi vi både får flere børnefamilier og så småt også kan mærke behovet vokse for plejehjem til den ældre del af befolkningen. Det kommer til at kræve skarp prioritering og de rigtige beslutninger, når vi skal investere, og det bliver min største udfordring at stå i spidsen for, siger Frands Fischer.

Ikke at det afskrækker den 42-årige cand.scient., som 1. april går på orlov fra sit civile job som rektor på Skanderborg Center for Uddannelse.

- Indtil lørdag vidste jeg intet om, hvad der ventede, men jeg har ikke lagt skjul på, at jeg havde en borgmester i maven, og derfor glæder jeg mig naturligvis. Alderen passer godt, og mine civile erfaringer har rustet mig til opgaven, siger Frands Fischer.

Vil skabe sin egen profil
- Jeg efterfølger en institution, og jeg bliver ikke en borgmester som Jørgen. Jeg skal skabe min egen profil, men det ser jeg frem til. Mange borgmestre er begyndt uden den store erfaring, og vi har tradition for, at man kan udfylde jobbet med vidt forskellig baggrund og forudsætninger i forhold til for eksempel uddannelse, siger han.

Frands Fischer føler sig godt klædt på. Dels afleverer Jørgen Gaarde en kommune med styr på finanserne, dels har hans afløser taget del i det brede samarbejde som kendetegner byrådet, hvor alle partier er med i konstitueringen.

- Vi har tradition for samarbejde og brede aftaler, og mens jeg er socialdemokrat til benet, betragter jeg ikke jobbet som et ideologisk projekt. Der er for eksempel ingen ideologi i at beslutte sig for at anlægge en cykelsti, siger han.

 

Frands Fischer

  • 42 år
  • Gift med Anna-Mette og har tre børn
  • Født og opvokset i Gl. Rye
  • Cand.scient ved Syddansk Universitet med idræt som hovedfag og samfundsfag som sidefag
  • Rektor for Skanderborg Center for Uddannelse
  • Byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Skanderborg siden 2010. Formand for undervisnings- og børneudvalget (2. formandsperiode). Tidligere gruppeformand for Socialdemokratiet

Abonnenter på kommunen.dk kan læse et længere portræt af Frands Fischer her.