DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Værtskommuner lider med profsporten

Konkurser kan ramme de store publikumsidrætter, hvis coronarestriktionerne fortsætter. Det går ikke bare ud over klubberne, men også samfundet.

Professionelle sportsklubber i Danmark er hårdt ramt af coronakrisen med konkurstrusler faretruende tæt på. Det rammer ikke blot sporten men også mange kommuner, skriver Kommunen.dk

De professionelle sportsklubber er i princippet private selskaber med uafhængig økonomi, men de er tæt forbundne med både værtskommuner og det nære samfund, hvor de har base.

Håndbold- og ishockeyklubber spiller i kommunale haller. Bortset fra Brøndby og F.C. København, som ejer deres egne stadioner, benytter samtlige superligaklubber kommunale faciliteter, som man betaler markedsleje for.

Vel at mærke faciliteter, som er skræddersyet til professionel sport, og som oftest ikke har andre anvendelsesmuligheder. Dertil kommer sportens betydning for kommunernes kulturelle udbud. Fortsætter profsport med at være omfattet af corona-begrænsninger, kommer det til at kræve ofre, vurderer Rasmus Klarskov Storm, analyse- og forskningschef hos Idrættens Analyseinstitut

- Professionel sport er i forvejen en sårbar forretning, hvor store klubber har været i økonomiske problemer gennem adskillige år. Det er ikke ualmindeligt at køre forretningen til grænsen. Derfor er man ikke specielt rustet til at klare en helt uventet krise, som de står over for nu, siger han.

Læs mere i Kommunen.dk om profsportens udfordringer og værtskommunernes støtte.