DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job
Byggeriet af et nyt rådhus i Vordingborg, der skal erstatte kommunens nuværende, deler vandene i byrådet.
Foto: Mads Winther, Ritzau Scanpix

Venstre står af på Vordingborg-budget med byggeri af nyt rådhus

Dels er det for dyrt, dels kan det være første skridt til at rømme de andre gamle kommunehovedstæder, mener V.

VORDINGBORG: Sidste års uvante budgetenighed i Vordingborg blev en undtagelse. Venstre står uden for dette års budgetaftale, og det er der især én grund til: 120 mio.kr. til et nyt rådhus fordelt med fem mio. kr. i 2020, 20 mio. kr. i 2021, 60 mio. kr. i 2022 og 35 mio. kr. i 2023.

Foruden at man synes det er for dyrt, frygter Venstre også, at rådhusløsningen i Vordingborg er et første skridt til at lukke de dele af den kommunale administration, der er placeret i de andre gamle kommunehovedstæder Præstø, Langebæk og Stege på Møn.

Et andet stort byggeprojekt er en ny daginstitution for 39,5 mio. kr. fordelt med 6,5 mio. kr. i 2020, 29 mio. kr. i 2021 og 4 mio. kr. i 2022. På driften er den største udgift 15 mio. kr. årligt i 2020 og hvert af overslagsårene til det specialiserede socialområde.

Aftalepartierne er Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten, De Konservative, De Radikale og Alternativet, der i alt råder over 21 af Vordingborg Byråds 29 pladser, mens Venstre har de resterende otte. Byrådet andenbehandler budgettet 30. oktober.

 

Se budgetaftalen.