DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job
Foto: Stine Rasmussen, Ritzau Scanpix.

Verdo afkræves tilbagebetaling af en halv varme-millliard

Forsyningstilsynet forlanger yderligere 275 mio. kr. betalt tilbage til varmekunderne i Randers - oven i de første 235 mio. kr. fra foråret.
6. SEP 2019 9.40

RANDERS: I forvejen har Verdo Varme i Randers i strid med reglerne opkrævet 235 mio. kr. hos fjernvarmeforbrugerne til forrentning af indskudskapital i 2000 til 2005.  

Oven i det ser forsyningsvirksomheden nu ud til at skulle betale endnu 275 mio. kr. tilbage til sine varmekunder, skriver Jyllands-Posten, der har set to udkast til afgørelser i sagen. 

Dels har Verdo uden tilladelse ladet kunderne finansiere en såkaldt forrentning af selskabets indskudskapital. Dels har Verdo trukket penge ud blot for at låne de samme penge tilbage igen, så kunderne måtte finansiere renteudgifter for over 20 mio. kr. om året til moderselskabet - såkaldte karruselrenter.

Forsyningstilsynet lægger op til, at Verdo skal betale 151 mio. kr. tilbage i forrentningssagen og 124 mio. kr. i sagen om de koncerninterne lån. Tilsynet mangler fortsat at afgøre en sag om Verdos kraftvarmeværk, hvor virksomheden ligeledes har indregnet forrentning af indskudskapitalen i priserne.

Klage i vente
I følge Randers Amtsavis kan beløbet vokse, for myndighederne går snart igang med at undersøge endnu en sag, hvor et af selskaberne i koncernen, Verdo Produktion, også risikerer at skulle betale millioner tilbage til forbrugerne.

Verdos bestyrelsesformand Torben Høeg Bonde forsikrer, at Verdo vil begynde tilbagebetalingen til forbrugerne, så snart drøftelserne med Forsyningstilsynet er afsluttet. Ifølge avisen mener Verdo, at tilsynet blåstempler de såkaldte karruselrenter, men parterne er uenige om, hvor mange penge varmeselskabet havde behov for at låne.

Verdo overvejer at begynde tilbagebetalingen til forbrugerne inden længe, men at forbeholde sig ret til efterfølgende at klage til Energiklagenævnet.