DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Vesthimmerland-flertal æder overskridelse på 23 mio. kr.

KORT NYT1. APR 2019 6.48

VESTHIMMERLAND: Der bliver ingen uvildig undersøgelse af, hvordan en omfartsvej ved Aars kunne blive 25 mio. kr. dyrere uden at være bevilget. Det foreslog Socialdemokraterne ellers i byrådet, men blev nedstemt, oplyser Nordjyske.

Formand for teknik- og miljøudvalget Uffe Bro (S) argumenterede for en undersøgelse efter en rapport, som en af kommunens embedsmænd har brugt måneder på at udarbejde. Bro var enig med flere i byrådet om, at pilen pegede på nogle af forvaltningens chefer. Og ikke ansatte, der mellem linjerne har fået en stor del af skylden.

Flere nævnte det uforståelige i, at foreninger og ansatte hurtigt får kritik ved mere end fem pct. overforbrug. Mens byrådet bare kører hen over sin egen overskridelse på 21,5 pct. Partierne V, K og SF stemte imod en uvildig undersøgelse, hvor flere politikere mente, de havde lært hvad de kunne af embedsmandens rapport. Borgmester Per Bach Laursen (V) forsikrede, at 'der er røde ører, så det fløjter. Mine ører er også røde. Men jeg lægger hovedet på blokken for, at der er fokus på styringen nu'.

ka