DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Vild forvirring i Esbjerg om høje og lave kørselstakster

KORT NYT7. NOV 2018 11.58

ESBJERG: En bebudet nedsættelse af kilometertaksten for kommunalt ansatte, men ikke for byrådsmedlemmer, har resulteret i vild usikkerhed om, hvordan reglerne overhovedet er for politikere, skriver JydskeVestkysten. I Esbjerg er udmeldingen, at politikere ifølge KL slet ikke kan fravælge den høje takst, men det kan de åbenbart godt i andre kommuner, har det vist sig. 

Ændringen fra den høje kilometertakst til den lave er den del af budgetforliget for 2019, men kun for ansatte. Forskellen blev i første omgang af direktionen begrundet med, at en ændring for politikernes vedkommende ville kræve en direkte beslutning i byrådet og i anden omgang af borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) med, at et KL-notat siger, at byrådet slet ikke har mulighed for at nedsætte afregningen af politikeres kørsel til den lave takst.

To byrådsmedlemmer, Diana Mose Olsen (SF) og May-Britt Andrea Andersen (K), foretog et par telefonopkald til kolleger i andre kommuner og konstaterede, at politikere i eksempelvis Ringkøbing-Skjern Kommune afregnes med den lave takst. De kalder det 'en rigtig kedelig drejning' på sagen og 'meget besynderligt', at der er så forskellige meldinger på, hvad der kan lade sig gøre og er i øvrigt sammen med Enhedslisten fortalere for, at vilkårene bør være ens for ansatte og valgte.

mk