DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Vraget DF'er får vederlag i to år fra Folketinget: På orlov fra civilt job

Ib Poulsen holder orlov fra sit gamle arbejde for at undgå at blive trukket i eftervederlaget fra Folketinget - og fordi hans have er forsømt.
31. OKT 2019 13.43

Det blev et farvel til Folketinget for DF’eren Ib Poulsen ved valget i juni. Ligesom 60 andre folketingspolitikere mistede han sin plads og måtte tilbage til et civilt arbejde. 

Men ifølge DR har Ib Poulsen valgt at tage orlov frem til juli 2021 frem for at genoptage sit job som havnebetjent i Hanstholm Havn.

Det er præcis så lang tid, som han har ret til sit eftervederlag på 56.494 kr. fra Folketinget om måneden, og det er ikke tilfældigt, skriver DR.

- Arbejde er udelukket. Med de nuværende regler vil det blive modregnet eftervederlaget, så det betyder, at jeg vil skulle arbejde gratis. Det har jeg aldrig hørt om nogen, der vil, siger Ib Poulsen, der også er medlem af kommunalbestyrelsen i Thisted, til DR.

I stedet for at vende tilbage til sit arbejde, bruger han tiden på at prioritere nogle af de ting, han ikke har haft tid til, mens han har været fuldtidspolitiker.

- Jeg har stort hus og stor have, som jeg har forsømt, mens jeg har siddet i Folketinget, og det trænger til en kærlig hånd. Det prøver jeg at fylde tiden ud med, og så fisker jeg i fritiden, siger han til DR.

Udnytter muligheden, fordi den er der
DR har lavet en rundspørge blandt de 61 politikere, der forlod Folketinget efter valget.

Heraf har 40 svaret, og 23 oplyser, at de får det fulde eftervederlag på 56.494 kr., uden at blive modregnet nogen anden indtægt. Det kan de gøre i op til to år.

Ib Poulsen forstår ikke, at politikerne har ret til så meget eftervederlag, men når muligheden er der, vil han udnytte den.

- Jeg så gerne, at reglerne blev lavet om, så de lignede det private erhvervsliv, hvor du får tre eller seks måneders løn, hvis du bliver fyret.

- Det synes jeg er fair, og det burde man også gøre i Folketinget. To års eftervederlag er ikke i orden, siger Ib Poulsen til DR.

I den forrige valgperiode gjorde politikerne også brug af eftervederlaget.

Her blev der ifølge DR udbetalt knap 51 mio. kr. i eftervederlag i løbet af de to år efter valget, hvilket svarer til 82 pct. af de penge, politikerne havde mulighed for at få udbetalt.

Ritzau