DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

VUC Syd står til stort underskud næste år og endnu større i år

Slutfacit for 2018 bliver minus 41,2 mio. kr. og næste år minus 15,1 mio. kr. Tillige er bygningerne værdisat for højt
4. DEC 2018 9.50

Det midlertidige styre for VUC Syd, som siden september har været i gang med at afklare fremtiden for uddannelsesinstitutionen, forventer et underskud på 41,2 mio. kr. i år - og et underskud på 15,1 mio. kr. næste år, skriver DR Syd. Tallene fremgår af en redegørelse, som det midlertidige styre har afleveret til STUK - Styrelsen for Undervisning og Kvalitet - i fredags.

Formanden for det midlertidige styre på VUC Syd, Laust Joen Jacobsen, er ikke overrasket over, at institutionen får underskud. Men han kalder situationen svær.

- Det er mere størrelsen og omfanget af det. Pengene i kassen skal jo bruges til at betale lønninger. Det bliver en kæmpe udfordring, siger han til DR Syd.

Oveni har det vist sig, at markedsværdien af VUC Syds bygninger kun svarer til 40 pct. af den bogførte værdi. Opgørelsen er foretaget i forbindelse med, at det midlertidige styre undersøger, om hele eller dele af bygningerne kan sælges.

Vurderingen er, at VUC Syd har for mange bygninger i forhold til antallet af elever. Men hvis de sælges, kommer de næsten helt nye arkitekttegnede bygninger til at lide et stort værditab, vurderer professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh.

- Når bygninger ikke kan anvendes til undervisning, er de meget mindre værd, og der vil være nogle meget store tab. Nu er det en klods om benet finansieringsmæssigt, siger han til DR Syd.

mk