DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job
Wammen om lækket notat: Det er embedsmænd der har spekuleret
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Wammen om lækket notat: Det er embedsmænd der har spekuleret

Skærpede sikkerhedsprocedurer efter læk. Finansminister afviser at have delt V's forhandlingsposition med andre.

Finansministeriet har skærpet sine sikkerhedsprocedurer for at undgå fremtidige læk, oplyser finansminister Nicolai Wammen (S), efter at et dokument fra udligningsforhandlingerne onsdag kom Jyllands-Posten i hænde. Finansministeren beskriver det lækkede dokument som et 'internt notat' med blandt andet 'en spekulation, der har været i et embedsværk'.

- Det, der står i notatet, er dels nogle betragtninger om, hvad partierne har sagt, dels hvad der kunne være en landingsbane for, hvordan de kunne imødekommes. Det er vigtigt at sige, at Venstre ikke i forhandlingerne har givet udtryk for, at man ønsker at favorisere enkelte kommuner, siger Nicolai Wammen til Ritzau.

I notatet nævnes blandt andet, at det kan være 'et sigte for Venstre' at tilgodese 'vigtige V-kommuner, men det afviser Venstre, og finansministeren afviser også, at Venstre skulle have sagt noget sådant under forhandlingerne. Det lækkede notats beskrivelse betegner han som et bud fra embedsværket på, 'hvad der kunne være en imødekommelse af Venstre' - men altså en spekulation.

- Der er tale om et notat udarbejdet af Finansministeriets embedsmænd. Der er ikke noget usædvanligt i, at der bliver lavet den slags interne notater. Men det er dybt problematisk og meget alvorligt, at et sådan notat bliver lækket, siger Nicolai Wammen.

Han afviser, at han skulle have delt notatet eller Venstres holdning i forhandlingerne med andre partier og dermed brudt det fortrolige rum i forhandlingerne.

- Der er sket en lækage, så det er jo givet videre til i hvert fald Jyllands-Posten. Jeg er ikke bekendt med, om det er givet videre til andre, men det er ikke sådan, at jeg som finansminister sidder med et internt notat om Venstres positioner og giver det til andre partier. Sådan fungerer det ikke, siger Nicolai Wammen.

Ritzau / mk